EDITIA III • 15 OCTOMBRIE 2014 • HOTEL CROWNE PLAZA, BUCURESTI
Cel mai mare eveniment national de afaceri si promovare
online dedicat industriei de turism din Romania
Bloguri partenere

Turism Market

Turism Market este blogul specialistilor din turism si o platforma de comunicare ce se adreseaza: specialistilor in domeniul turismului (cei ce lucreaza in companii de turism: agentii de turism, companii aeriene, hotelieri, organizatii de turism); celor ce vor sa cunoasca mai bine industria turismului; celor ce vor sa isi construiasca o cariera in turism (studentilor, celor ce au facut o pauza si vor sa revina in domeniu, celor care isi cauta un domeniu dinamic de lucru); celor ce vor sa fie la curent cu tot ce se intampla in turism. Pe Turism Market abordam teme din categoriile: Agentii de turism si touroperatori, Companii aeriene, Hoteluri, Destinatii, HR in turism, Educatie in turism, Evenimente in turism, Social Media, Marketing si comunicare, Blogosfera de travel, Antreprenoriat in turism. Carmina Nitescu lucreaza in turism din 2006 si de-a lungul anilor a ocupat mai multe pozitii de consultanta (consultant de turism, travel support specialist) si de management (executive manager, marketing & business development manager) in cateva agentii de turism.In mai 2010 a lansat primul blog de calatorii, TravelWithaSmile.net, in care promoveaza conceptul de dezvoltare personala prin calatorii si experiente si organizeaza tabere tematice iar in august 2011 a lansat blogul Turism Market- blogul specialistilor in turism. Din octombrie 2012 a inceput sa tina o serie de workshopuri dedicate celor ce lucreaza in turism iar din mai 2013 este freelancer, concentrandu-se in special pe blogul Turism Market, pe workshopurile si evenimentele pe care le organizeaza alaturi de colegii ei si pe servicii de consultanta pentru companiile de turism.

www.turismmarket.com

Povesti de calatorie

Povestidecalatorie.ro reprezinta un blog de travel nascut din pasiunea pentru calatorii ce si-a propus sa prezinte traditiile si obiceiurile fiecarui popor in parte, povestile ce se ascund in spatele acestora, sa ofere sfaturi utile si idei de vacanta si sa prezinte pulsul evenimentelor din industria de turism. Monica Anghelovici este Project Manager & travel blogger la Povestidecalatorie.ro, blog de travel si idei de vacanta ce isi propune sa descopere lumea altfel, prin prisma traditiilor si obiceiurilor tarilor vizitate, avand o experienta bogata in promovare si comunicare on line, marketing si social media in turism, dar si de content writer pe cele mai mari portaluri de turism din Romania. Licentiata in Relatii Economice Internationale si in Drept, experienta cumulata de peste 15 ani este sustinuta de specializari si masterate in Managementul tranzactiilor internationale, Drept social roman si european, precum si in turism, detinand in prezent brevetul de Manager in activitatea de turism si atestatul de ghid national

www.povestidecalatorie.ro

Turism 2.0

Turism 2.0 este un blog de informare și analiză asupra pieței de turism online (sau e-turism, turism electronic, uneori şi cu înţeles de turism digital sau virtual) din .ro. Pe Turism 2.0 puteți citi despre instrumente de e-informare (wikis, cataloage online, ghiduri turistice online, rețele sociale, platforme de găzduire imagini și clipuri video, info-chioșcuri, aplicații mobile etc.), despre instrumente de rezervare online (motoare de rezervări, cataloage online cu unități de cazare, IBE, GDS-uri etc.), despre instrumente de plăţi electronice (procesatori de carduri, modalități de plată prin SMS etc.), dar și despre bloguri şi bloggeri pasionaţi de călătorii, precum şi şi tehnologii de informare şi comunicare. Toate postările de pe blog sunt orientate către online-ul românesc.
De asemenea, pe Turism 2.0 veți găsi informații și relatări post evenimente legate de industria online, evenimente ce vizează şi industria ospitalităţii şi serviciile conexe.

 

www.turism20.ro

Calatorii 360

Blogul Calatorii 360 a debutat ca un hobby, la finele anului 2012, Anita Panait fiind pasionata de cutreierat prin lume, sau de povestile celor care o incojoara, din drumetiile lor. Ca structura, blogul gazduieste atat povesti personale, cat si materiale si/sau stiri relevante din zona de turism (extern, intern, oferte speciale etc). Blogul este prezent si in social media, prin Facebook si Twitter. La o luna de la lansare a inceput sa primeasca nenumarate solicitari de oferte si organizare de vacante si/sau citybreaks de la prieteni si diversi cunoscuti. Anita colaboreaza deja cu o agentie in aceasta directie. Anita Panait are 28 de ani si a inceput sa calatoreasca de la 11 ani, fiind varsta la care a si zburat prima data cu avionul. A vizitat pana acum diferite orase/regiuni din aproximativ 20 de tari, printre care Venezuela, USA (New York, Florida), Africa de Sud, UK, Germania, Franta, Italia etc. Lucreaza in mass-media de aproape 9 ani, cu experienta in zona de project management, media-planning, client service si organizare de evenimente si vorbeste 5 limbi straine. A devenit antreprenor si conduce companie de organizare evenimente full service, servicii premium si ofer consultanta in comunicare.

 

www.calatorii360.ro

Xplorio

Xplorio este blogul de calatorii care iti descopera lumea din jur, cochetand cu planuri de vacanta si iubind explorarea locurilor inedite. A pornit la drum din 2006 dornic sa impartaseasca idei de calatorie si mai ales sa transmita bucuria voiajelor si placerea colturilor de natura oriunde ar fi ele. Azi, el este sursa ta de informare cu privire la locurile mai mult sau mai putin cunoscute, dar pe care trebuie neaparat sa le vizitezi. Madalina Mihaltianu a infiintat blogul acum sapte ani, pentru a reda macar o parte din experienta zecilor de calatorii deja intreprinse. Pasiunea pentru calatorii a avut-o dintotdeauna, tentata fiind mai ales sa exploreze si sa descopere locuri despre care se stie in general destul de putin. A fost un firesc navigarea de pe paginile de hartie ale lui Jules Verne pe GoogleEarth de unde a inceput selectii cu destinatii si voiaje prin tara si prin Europa - asa a ajuns in cel mai nordic punct al Norvegiei si in cel mai sudic punct al Cretei, a descoperit cetati uluitoare in Romania si locuri pline de legende pe continent. Sapte ani de Xplorio inseamna pentru ea impartasirea acestor experiente nu doar prin prisma informatiilor, cat mai ales prin prisma frumusetii trairilor lor.

 

www.xplorio.ro

Lipa lipa

Lipa Lipa a pornit din nevoia de a spune povesti despre calatoriile mele, despre cum plimbarile SUNT pentru toata lumea, chiar si atunci cand ai un buget foarte foarte redus, despre experiente, simturi si multe poze. Cu Lipa Lipa descoperi lumea si pe alocuri primesti si informatii utile. Sunt Simona Stanescu si imi place aventura aproape la fel de mult cat imi place sa degust mancarea locala. Plec singura cu trenul, spun "da" senzatiilor extreme, vreau sa descopar teritorii in care majoritatea oamenilor nu ar merge de teama si pentru ca nu sunt bine informati. Vreau sa dobor limite si sa demontez prejudecati. Backpacking, couchsurfing, buget redus si teritorii cucerite! La drum!

 

www.lipa-lipa.ro